top of page
Valoisina_new_logomark-03.png

Tietoisku newborn kuvauksista

DSC05754.jpg

Vastasyntyneen kuvaus on ihana tapa ikuistaa se ohikiitävä hetki oman pienen ensimmäisistä päivistä. Tässä kerron, mitä asioita on hyvä ottaa huomioon jo vastasyntyneen kuvausta suunnitellessa. 

Milloin?

Perheen ensimmäiset viikot vauvan kanssa menevät todella nopeasti. Ah, ihana vauvakupla! Mutta jos toiveissa on vastasyntyneen valokuvaus, kannattaa valokuvaaja varata ajoissa. Mielellään jo odotusaikana. Tällöin varaan kalenteriin tyhjää lasketun ajan tietämille ja kun vauva on syntynyt, sovitaan päivä.

Itse kuvaan vauvat mieluiten 1- 2  viikon ikäisinä. Silloin vauva nukkuu paljon ja hänet on helppo nukkuessaan asetella erilaisiin asentoihin. Toinen huomioon otettava asia on vauvan ensimmäinen tiheän imun kausi. Varsinkin rinnalla käyvän vauvan ensimmäinen tiheän imun kausi ajoittuu parin kolmen viikon tietämille ja vauva kaipaa paljon äidin läheisyyttä (lisää tietoa tiheän imun kausista löydät täältä: LINKKI). 

Yli kolmiviikkoisia vauvoja kuvatessa, pienokaiset alkavat viihtyä jo pidempiä aikoja hereillä ja olla kiinnostuneempia ympärillä tapahtuvista asioista. Varsinkin kuvaajan laitteet ja uudet kasvot ovat erityisen mielenkiintoisia, joten ei malttaisi nukkua. Mutta silloin saakin aivan ihania kuvia vauvan ollessa hereillä. Ja ovathan he edelleen todella pieniä. 

Kannattaa siis etukäteen miettiä, millaisia kuvia toivoo vauvasta saavansa ja sovitaan kuvausaikataulu sen mukaisesti. 

DSC01467-Edit.jpg

Mitä tulee huomioida?

Tulen tekemään kuvaukset vielä tällä hetkellä teille kotiin. Kuvauspaikaksi sopii hyvin sänky tai sohva. Toisinaan kuvaan patjan päällä lattialla. Pyrin etsimään mahdollisimman valoisan paikan, sillä luonnon valo on parasta! Minulta löytyy myös lisävalaistuslaitteet.

Vauvan syöttäminen kuvauksen aikana on jopa suotavaa. Edetään teidän tahdissa, jotta vauvalla on koko ajan mahdollisimman hyvä olla. 

 

 Vastasyntynyt on herkkä kylmälle. Koska tulen teille kotiin kuvaamaan, olisi tärkeää, että huoneilma (varsinkin talvella) on sen verran lämmin, että vauva voi hetken olla ilman vaatteita/vaippasillaan. Myös muutamien valkoisten harsojen esille ottaminen ennen kuvausta kannattaa (puklua ja pissiä usein riittää).

Minulta löytyy taustarekvisiittaa, ja usein rakennan pienen studion teille kotiin. Jos teillä on joitain vaatteita tai asusteita, joita haluatte kuviin, ottakaa nekin valmiiksi esille.

DSC01229-2.jpg

Turvallisuus?

Vastasyntynyt on pieni ja avuton. Tuoreita vanhempia usein jännittää itseäänkin pienen vauvan hauraus. Miten uskaltaisin antaa vauvan jonkun täysin vieraan käsiin? 

Ymmärrän tämän pelon äitinä erittäin hyvin ja siksi minulle kaikista tärkeintä on vauvan turvallisuus. Käsittelen siis teidän rakkaintanne kuin omaani. Oman vauvan lisäksi minulla on paljon kokemusta vastasyntyneistä, ja olen saanut paljon kiitosta perheiltä lämpimän varmoista otteistani vauvaa käsitellessä.

Entä hygienia? En tule koskaan sairaana kuvaamaan vastasyntyneitä. Flunssakausina on erityisen tärkeää huolehtia hygieniasta. Käsittelen vauvaa puhtain käsin ja huolehtin myös kalustoni/rekvisiittani puhtaudesta. Ensimmäisten viikkojen aikana vauvalla on onneksi äidiltä saatu suoja, sekä myös imetys suojaa vauvaa infektioilta.

Muistilista:

  • Varaa kuvaus hyvissä ajoin jo odotusaikana (Kannattaa kysyä myös aikoja nopeammalla aikataululla!)

  • ilmoita vauvan syntymästä mahdollisimman pian

  • varaa kuvauksiin lämmin huone, harsoja ja haluamanne rekvisiitta

Jos mieltänne vielä askarrutta jokin, olkaa rohkeasti yhteydessä joko sähköpostitse: valokuvaaja@sinan.fi tai soittakaa tai laittakaa viestiä WhatsAppissa numeroon 050 5978284.

bottom of page