top of page

Valokuvauspalvelujen yleiset sopimusehdot 2022

Alla esitetyt yleiset ehdot ovat voimassa kaikissa kuvauspalveluissa, ellei asiakkaan kanssa ole toisin kirjallisesti sovittu.
KUVAUKSEN HINTA JA PALVELUN SISÄLTÖ

Ilmoitetut hinnat sisältävät alv 24%. Hinnaston ulkopuolelle jäävistä tuotteista ja palveluista on sovittava etukäteen valokuvaajan kanssa.

Kuvista toimitetaan aina sekä digitaaliseen käyttöön (pitkä sivu max 2048px) ja tulostuskäyttöön (pitkä sivu 4048px)  sopivat kuvatiedostot. Kuvien lähettämiseen käytetään kuvat.fi palvelua, jossa kuvat säilyy ladattavina n. 6kk kuvien toimituksesta. Osa kuvista toimitetaan myös mustavalkoisena.

TEKIJÄNOIKEUDET JA KÄYTTÖOIKEUDET

Kaikki tekijänoikeudet säilyvät valokuvaajalla. Jos asiakas ei erikseen kiellä, on kuvaajalla oikeus käyttää kuvia markkinoinnissa ja portfoliossaan (nettisivut, Instagram, Facebook yms.). Valokuvaaja sitoutuu kunnioittamaan asiakkaan yksityisyyttä ja käyttämään tilannekohtaista harkintaa kuvien esillepanossa.

Asiakas saa kuviin laajat käyttöoikeudet. Ainoastaan kuvien myyminen tai luovuttaminen kolmansille osapuolille (kaupalliset yritykset yms.) on kielletty ilman kuvaajan suostumusta.

VALOKUVIEN TYYLI

Asiakas on tutustunut valokuvaajan tyyliin, mutta hyväksyy sen, että kuvaustyyli voi muuttua ajan myötä tai olosuhteiden takia. Valokuvaaja ei takaa, että kuvat ovat tyyliltään samanlaisia kuin aiemmat kuvat. Valokuvaaja päättää kuvien taiteellisen tyylin vallitsevien olosuhteiden mukaan oman harkintansa mukaisesti.

Kaikki kuvat peruskäsitellään, joka tässä yhteydessä tarkoittaa sitä, että ne käydään läpi valotuksen, valkotasapainon, värien, kontrastin ja rajauksen osalta. Kuvien tarkempi käsittely kuuluu mm. vastasyntyneen kuvauksiin ja hääpotretteihin. Tarkemmalla käsittelyllä tarkoitetaan ihon tasoittamista, taustan siistimistä ja kuvan kannalta epäoleellisten asioiden poistoa.

Toimitettavien tai koevedoksiin lisättävien  kuvien valinta on täysin valokuvaajan harkinnassa. Asiakkaalla ei ole oikeutta nähdä kaikkia otettuja kuvia, jos ne eivät valokuvaajan näkemyksen mukaan ole tarpeeksi hyviä teknisesti tai taiteellisesti.

ASIAKKAAN VASTUU

Asiakkaan vastuulla on taata valokuvaajalle työrauha ja toimia yhteistyössä valokuvaajan kanssa etukäteen sovitulla tavalla siten, että onnistuneen valokuvauksen edellytykset täyttyvät. Muussa tapauksessa valokuvaaja ei vastaa toimitettujen kuvien laadusta.

KUVIEN TOIMITUSAIKA

Kuvien toimitusaika riippuu sesongin vilkkaudesta. Koevedokset saa nähtäville 1-3 viikossa. Valittujen kuvien toimitusaika on lähetyspäivästä n. 2-6 viikkoa. Ilmoitetut ajat ovat maksimitoimitusaikoja.

DSC03719-Edit.jpg
bottom of page